Cuma, Haziran 12

Teröristimi Öldürmeyin; Muro İtirafçı Oluyor

Ne garip bir toplum olduk, bir yandan teröriste lanetler okuyup, bir yandan dizilerde sempati duyuyoruz, sonra, "yahu teröristen iyi adam olur mu? O zaman hemen öldürelim" diyoruz. Neden mi bahsediyorum? Muro'dan& Gençliğin yeni gözdesi& Teröristten sempatik bir adam türeten medyamız, önlenemez yükselişten sonra Muro'yu yok etme planları yapmış .Bakmış ki halk onu çok sevdi, bari "itirafçı" olsun da öldürmeyelim demiş.

'Kurtlar Vadisi - Pusu'nun sempatik adamı o, anlaşılan halk onu çok sevdi. O konuştukça millet coşkulandı, o büyüdükçe millet daha da gururlandı. Sonra hak kendi kendine sormaya başladı. "Ya bize çanak tutuyoruz? Biz değil miyiz terörden canı yanan? Nasıl olur bir teröristi kahramanımız yaparız?" Sorurlar beyinlerde birbirini kovaladıkça cevap da o kadar gecikti.

Yapımcılar baktı ki tepki var, yani bir terörist almış başını ünleniyor, yapılacak bir şey kalıyor, Muro'yu öldürmek... Ama bu da pek mümkün gözükmüyor, çünkü azımsanmayacak bir hayran kitlesine sahip. Hayranları da bu senaryoya oldukça tepkili. O zaman yapılacak şey senaryoyu değiştirip, teröristi vatansever yapmak, ya da ölmesini engellemek, bunun için de en uygun yol Muro'nun "itirafçı" olması. Valla tam da süper oldu. Hem ölmeyecek, hem işimizi görecek, hem de vatansever olacak.

Çelişki mi desek? Nasıl tanımlasak bu olguyu? Milli duygularımız kabarınca, terörist bile kahraman oluyor. Sonra çıkıp ortaya bu millet terörden neler çekti deyip ortalığı birbirine karıştırıyoruz.

İşimize gelince teröristin insan olduğunu hatırlıyoruz. Çünkü Muro'yu sevdik. Aileden biri oldu. Demek ki terörist de insanmış, terörist de espri yapıyormuş, o zaman korkulacak bir şey yok&

"Gel sen bizim algılarımıza göre şekil değiş, biz seni yine sevelim, çünkü bu şekil kalıbımıza uymuyorsun, sen bir teröristsin. Kalıbımıza uydurursak seni sevmeye devam ederiz" diyoruz.

Her diziyi izlediğimizde farklı bir ruh haline kapılacağız, çünkü daha önceki bölümlerde Muro bir teröristti. Arada aklımıza geldiğinde ondan iğreniyorduk, sonra unutup onun aforizmasına katıla katıla gülüyorduk, artık bu dertten de kurtulduk. Muro artık bizden biri. Kahramanlıklarına göğsümüz gere gere övüneceğiz, "aslanım", "kahraman", "evladım" gibi ulvi değerleri Muro'ya yükleyeceğiz.

Belki sadece bir dizi deyip geçenlerimiz olacak. Rol yoksunu Polat Alemdar "sonunu düşünen kahraman olamaz" derken, her dizinin sabahında ortalıkta paltolu, eli bıçaklı gençler dolaşıyorken, Mematiler en sert bakışı yakalamak için şekilden şekle giriyorken, bir Muro çok şey demek aslında, hayali ne kadar gerçek olarak algıladığımızla alakalı bir durum.

İsmet Tunç
ismet.tunc@mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder